Saturday 29 August 2009

no we are not vikings, no we dont have any polar bears in our streets, and yes we do have popcorn







Begynner å få litt presentasjonsangst når jeg ser hvor mange som leser bloggen!



I dag har jeg hatt min første fridag fra cross country'en. En hel dag uten trening! Men i morgen har vi til gjengjeld to treninger.. Siden sist har jeg gått på skolen og cross country som vanlig. Tirsdag kveld var jeg ute med noen venner. Onsdag var jeg på kristenmøte igjen. Og i går var jeg på min første American Football-kamp! Det var veldig kult, og det ER helt likt som i filmene! Jeg fikk beskjed før jeg reiste at jeg ikke skulle forestille meg USA som vi ser det i filmene, men mye er likt! Jeg er venn med noen jenter som er prikklike "sjefsjentene" i Mean girls! På fotballkampen har de korps som marsjerer rundt banen før kampen, og cheerleadere og maskoter som engasjerte publikum, akkuratt som i filmene :) Jeg forstod ikke så mye av hva som skjedde på banen, så jeg prøvte å klappe når vennene mine klappte. Det var veldig spennende, og Lutcher High school vant 25-0!






Jeg har blitt kjent med mange forskjellige folk her. Alle henger i grupper og klikker, og jeg er litt med flere forskjellige. Det er greit å kunne variere litt etter hvilket humør jeg er i, noen vet jeg at ikke snakker så mye, så trenger jeg fred sitter jeg med de i lunsjen. Alle er veldig nysgjerrige, og stiller mange spørsmål. Og det er en fyr her som er fast overbevist på at Norge ligger i Skottland, så hver gang jeg treffer han i gangen snakker han til meg med skotsk aksent, og han kaller meg for Nova Scotia (som forresten ligger i Canada......). Jeg har rett å slett gitt opp å prøve å forklare det, så jeg får vel bare leve med det.

Tuesday 25 August 2009

Jeg var på et FCA-møte på onsdag. Fellowship of christian athletes. Ganske koselig. Ganske likt hjemme. Det var en mann der som hadde en tale, så sang og spilltebto gutter som går i sports medicine-klassen min. Så kom han mannen (som forresten er kjempefeit) opp på scenen og roper inn i mikrofonen: "I love cheeses!" Eller der er hvertfall det jeg trodde han ropte, jeg synes det var så merkelig at alle klappte for dette, helt til jeg innså at det han egentlig sa var "I love Jesus... Resten av talene gikk med til å prøve å la vær å le, alt ble bare morsomt etter det.

JEG HAR FÅTT KNEKKEBRØD! Tre forskjellige sorter, så nå er det knekkebrød til frokost, lunsj og middag! Eller hvertfall til frokost og lunsj :)

I dag har jeg vert på cross country, og nå skal jeg egentligt gjøre lekser. Fikk så mye lekser i dag at det var så vidt jeg klarte bære med meg sekken hjem, er ikke akkurat motivert til å begynne heller.

I morgen skal jeg på treningssenteret med cross country-teamet, og så skal jeg på 4H-møte :)

Saturday 22 August 2009

Dere gjetter ikke hva jeg har gjort i dag! Jeg stod opp 05.15 for å springe fem kilometer med cross country-teamet. Jeg kom hjem, tok en dusj, og i motsetning til alle de andre, gikk jeg og la meg og sov en halltime til. Jeg var nemlig ikke på skolen i dag, jeg var på sykehuset for å besøke en baby som snart skulle komme til verden!
Før jeg forteller videre skal jeg lage en oversikt til dere over hvem som er hvem, selv jeg sliter med navnene, så om dere skal forstå hva jeg snakker om lager jeg en oversikt her.
Tina og Tony er vertsforeldrene mine.
Mindy er datteren deres.
AJ er sønnen deres, han er gift med Heather.
Heather er den gravide.
Ayden Joseph er den nyfødte
Josh er broren til Heather
Jenny er moren til Heather
Vi kjørte hjemmefra litt før 8, og stoppet et sted og spiste begnets til frokost


Begnets er en lokal spesialitet, og miner litt om vannbakkels, bare ikke så søtt. Kjempegodt!



Vi kom til sykehuset i Baton Rouge 9.30, og ventet og ventet og ventet. Jeg fikk gjort litt lekser, og jeg lå lenge og halvsov i en stol. Baby Ayden kom endelig, etter maaange lange timer venting. Jeg var glad for å bli invitert til en så personlig familieting, jeg har tross alt bare møtt Heather en gang før.. Hun begynte å føde rundt 15.00-tiden, Tina, AJ og Jenny var med henne, mens vi andre ventet på venterommet. Josh drev og sendte meldinger med AJ, så vi ble jevnlig oppdatert. Ayden kom klokken 16.00, og vi fikk se og holde ham rett etter. Innen en time hadde AJ postet bilder på facebook av barnet! Og mens vi var der inne og så på den nyfødte var det konstant noen som var på telefonen eller sendte meldinger for å oppdatere venner og kjente. Barnet veide 7 pounds 14 ounces og var 19 3/4 inches lang.

Heather, Ayden, AJ, Mindy, Tina, Josh, Tony










Wednesday 19 August 2009

Siden sist har jeg gått på skolen, trent cross country, spist og sovet. Jeg har kommet inn i en rutine, og det gikk nettop opp for meg at jeg har vert her i nesten en måned!


Mandag trente vi styrke på et treningssenter i Baton Rouge med cross country-teamet, og så løp vi 3,2 km i en park. Jeg liker å løpe i den parken, fordi det er bakker der. Resten av Louisiana er flatt! Og så er det ganske koselig å ta buss sammen med de andre på laget, turen tar 40 min hver vei. På turen bort snakkte vi om norsk musikk, og ipoden min gikk på rundgang så de fikk høre litt Kaizers Orchestra og Klovner i kamp. En av guttene på laget hadde også hørt mye på Basshunter, så han mente at han kunne teksten til Boten Anna og Vi sitter här i venten, noe som var sykt merkelig å høre på. Minnte meg om da hun jeg satt barnevakt for på 4 år prøvte å synge Hannah Montana-sanger på engelsk.


I dag har jeg gått tur med hundene. Jeg gikk først litt med den ene hunden, så gikk jeg hjem og byttet hund og gikk litt til med den andre. De er i så dårlig form at jeg kan ikke gå særlig langt før de blir slitne.

Monday 17 August 2009

Okei, tid for å oppdatere dere på hva jeg har gjort i helgen!
Fredag overnatta jeg hos min nye veninne Kaitlyn sammen med Lindsay. Vi badet i badebassenget hennes, malte neglene våre, og lekte med kjæledyrene til Kaitlyn. Hun har to bearded dragons, en skorpion(som jeg sov mindre enn en meter fra!!!!!), en gigantisk hund, mange sirisser som hun bruker til å mate skorpionen og dragon'ene, og en haug med katter.

Det kom også en del folk jeg kjenner fra skolen innom i løpet av kvelden, så jeg ble bedre kjent med mange folk.

Lindsay, Kaitlyn, meg og Julie
Lørdag kom vi oss etter mye om og men til et kjøpesenter. Jeg skulle egentligt ha vert på cross country-trening kl 0730 om morgenen, men jeg gadd ikke! Jentene brukte ca to timer på å gjøre seg klar til å gå ut, så jeg fikk god tid til å snakke med foreldrene mine på telefon, sjekke facebook og sitte på msn. Det var kjekt å gå å kikke rundt på kjøpesenteret sammen med jentene, jeg har vert på et annet kjøpesenter før med Tina og Tony, men det er jo ikke helt det samme. Vi spiste lunch på Quiznos, kjempegode sandwicher :)
Lørdagskveld reiste vi til Laplace. Det var meg, Lindsay, Kaitlyn, kjærestene deres og to mørke menn i 30-åra. Det var litt merkelig egentlig, følte meg litt utenfor, pluss at jeg var kjempetrett etter å måtte stå opp 05.30 på fredagsmorgen for å løpe cross country, og det ble ikke så mye søvn på overnattingen heller..
I dag har jeg sovet leenge, våknet av meg selv klokken 12. Jeg skulle egentlig ha vert med Lindsay og gjengen ut å prøve "mud-driving" men jeg fant ut at jeg egentlig hadde mer lyst å bare være hjemme. Det var herlig å ha en ettermiddag uten noen spesielle planer. Klokken 18 løp jeg 1,6 km sammen med cross country-teamet. Etter det fant jeg ut at jeg ville bake grove eplemuffins, så jeg gikk bort på butikken. På vei bort traff jeg naboen min Frank (som går på samme trinn som meg på skolen), og han spurte om jeg ville være med å løpe mer. Så jeg gikk hjem og bakte, og så joggte vi 5,4 km. Jeg kommer sikkert til å angre på det i morgen, for jeg kjenner gangsperren komme krypende allerede.
Nå sitter jeg her og legger sammen klær og venter på at vaskemaskinen skal bli ferdig. Det er veldig mye som skjer her nå, så har ikke så mye tid til å sitte på msn og facebook for å chatte med dere der hjemme. Og tidsforskjellen gjør det heller ikke akkuratt enklere. Men jeg har ikke glemt dere altså, og jeg savner dere ganske mye!

Friday 14 August 2009

Her er den berømte skoleuniformen min. Jeg lovte jo å legge ut bilde av den, så da måtte jeg stille meg opp og posere før første skoledag. Uniformen er hvit t-skjorte, belte, og beige shorts eller lang bukse. Rommet i bakgrunnen er ganske rotete, fordi at når jeg først får fritid nok så prioriterer jeg å slappe av!
Jeg var på besøk hos en veninne i går. og da jeg dro fram kameraet ble de helt ville og begynte å planlegge diverse poseringer og plasseringer vi måtte ta bilder. Her poserer vi foran peisen, og viser 10 med hendene, fordi vi er seniors som skal graduate i 2010. Jeg følte meg passe teit, men det er jo slik amerikanere gjør det så det var bare å tilpasse seg! :D

Thursday 13 August 2009

lutcher high school

Tid for å oppdatere dere på hva som skjer her borte! Har nå gått 3 dager på high school, og jeg må si at jeg liker det til nå! Første skoledag var litt kaos, i hvertfall inni hodet mitt. Måtte bytte mange klasser osv, men jeg har begynnt å komme meg til rette nå.
Timeplanen min ser sånn ut, for øyeblikket:
Advanced math honorary class
English, honorary class
Sports Medicine
- Lunch
Food and nutritions.
Dei to første faga er ganske vanskelige, så tror jeg blir nødt til å bytte matte. Men jeg henger med i svingene i engelsken, vi har for det meste om britisk litteratur, og vi hadde mye om det i fjor så jeg skal nok klare meg!

Ellers har jeg begynnt på Cross country (orientering). Hadde min andre trening i dag, det er ganske hardt i varmen her, men har gått fint til nå.
I dag har jeg gått på skolen, så rett på cross country-trening. Vi kjørte 40 min (i en sånn gul skolebuss!!!!) til et treningssenter i Baton Rouge og trente styrke der en stund, så kjørte vi videre til en park der vi løp 1 mile (1,6 km). Etter det var jeg med noen av cross country-jentene og spiste på subways. De slapp meg av hjemme etter det, og rett etter jeg hadde kommt ut av dusjen ventet en sms fra en jente eg har sittet med i lunchen, så hun og en veninne kom og plukkte meg opp så kjørte vi til hennes hus og "just hung out" De er kjempekoselige, og vi har lagt mange planer for helgen! Så jeg kom hjem kl 10 i dag, hadde vert ute av huset siden 7! Det er mye som skjer men jeg koser meg kjempemye.

Og jeg fant nettopp ut at cross country-teamet trener HVER dag, inkludert helgene. Jeg skal prøve å finne ut hvor strenge de er når det kommer til å skulke treninger.. :)
Akkuratt nå er det så sykt mye som skjer.
Skal poste bilder senere, orker ikke nå. Sovner snart!

Monday 10 August 2009

this is the start of something new

Nå har jeg vert i USA i snart 3 uker. Det har gått kjemperaskt, men noen ganger har det også gått veldig seint! Det jeg savner mest ved Norge for øyeblikket er KNEKKEBRØD! Jeg klarer ikke slutte å tenke på knekkebrød. Jeg savner også den friske norske lufta, her er alt så varmt og klamt.


Noe av det første jeg lærte om amerikanere er at man skal ikke ta alt de sier bokstavelig. Vi reiser klokka 10 betyr ikke at jeg trenger sitte klar ti på 10. Jeg har blitt vandt til å ta det folk sier med en klype salt, og heller bli positivt overasket om noen holder en avtale, eller møter opp punktlig. I helgen har jeg vert på shopping, spist middag på Chilis, vert på Tabasco-fabrikken, spist på Wendys og vert på Avery Island. En koselig helg, vi har fått gjort en del, men også hatt mye tid til å slappe av hjemme.

Jeg møter folk jeg kjenner over alt! Jeg møtte en jente som skal gå i klassen min på Subways, og jeg møtte en annen jente da vi spiste frokost på Cafè house (ja vi har spist mye ute i det siste!). Og da jeg var ute og syklet her en dag, stoppet noen jenter jeg kjenner og vinket og tutet på meg! Det er så herlig at folk kjenner meg igjen, og stopper og snakker med meg, jeg blir ganske lettet hver gang.

I morgen er min første dag på Lutcher high school. Jeg kjenner at jeg gleder meg, og det er betryggendes at jeg vet kjenner noen folk i hvert fall sånn halveis. Og noen jenter jeg møtte da jeg var på Hooters med Simon og vennene hans lovte at jeg kan få sitte med dem i lunchen, så jeg slipper å bekymre meg for å måtte spise lunchen på do sånn som i Mean Girls :)

Thursday 6 August 2009

6. august

Tenkte at jeg kunne like greit blogge mer mens jeg enda gidder. I dag har jeg:



Redd opp sengen, gått tur, spist frokost med hundene, sykla tur, og laga kort til besteforeldrene mine. På kortene ser dere bilder av gymuniformen og skoleuniformen min. Nå er det snart tid for middag på Subways

Wednesday 5 August 2009

:)

Jess, Ashley og Simon













Huset







I dag morges kjørte vi Simon til flyplassen. Da vi kom hjem, bakte jeg boller med sjokolade og syltetøy. Jeg har og vasket på kjøkken og vasket klær. Er ganske rastløs for tiden, og vertsforeldrene mine ser mye på tv, så jeg styrer rundt i huset for meg selv. I kveld skal jeg ned til "the levee" (en slags lang haug som hindrer Missisippi å renne over breddene) og jogge 8 km. Cross country teamet jogger denne runden ca 3 ganger i uken, så jeg vil teste om jeg holder det ut før jeg melder meg på. Har og begynnt på volleyball, men er ikke særlig god sammenlignet med de andre, men jeg er hvertfall med på laget.

5. august 09

Hei,
Du har nå kommet til min blogg, der jeg kommer til å skrive om mine opplevelser som utvekslingselev i Louisiana, USA.

Har vert her i to uker nå, og har fått et godt inntrykk av hvordan det er her. Jeg kom hit torsdag 23. juli. Den første halve uken gikk med til å kjøpe inn skoleuniformer og diverse ting jeg trenger før skolestart. Jeg ble godt kjent med vertsforeldrene mine Tina og Tony. Jeg bor med et par i 50-årene, de var koselige og imøtekommende. Jeg kjente enda ingen andre ungdommer, så om kveldene gikk eller syklet jeg for det meste tur for å se på nabolaget. Jeg bor på et lite tettsted som heter Grand Point, det er en del av tre bygder som har vokst i sammen, Lutcher (hvor jeg skal gå på skole), Grand Point og Gramercy. Til sammen bor det ca 40.000 her, og det er 1500 elever på Lutcher High School.

Tirsdag 28. juli kom Simon, en svenske som var utvekslingselev og bodde med samme familie som meg på besøk. Han tok meg med ut så jeg fikk møte andre folk i nabolaget, noe jeg er evig takknemlig for, så Simon, om du leser dette TACK SÅ MYCKET! Vennene hans var også veldig koselige og imøtekommende, og det var herlig å komme seg ut av huset. Onsdagen var vi på en velkomstfest for Simon ikke så langt fra hvor jeg bor. På fredag var vi på besøk i leiligheten til tre jenter som skal begynne på college, de var festlige! Vi snakket om hvordan all maten til amerikanere kommer fra en boks eller eske som de varmer i mikroen, og det kom frem at de jentene visste ikke en gang hvordan man lager spaghetti, noe jeg synes var fantastisk morsomt på det tidspunktet. På søndag var vi på middag hos en lærer. De bodde i et fint hus med en gigantisk hage med mange hunder. Familien deres var kristen, og ganske motsatt av de folka jeg hadde møtt tidligere. I går var vi hos en jente og slappet av. Vi så litt av en film, spilte biljard og dart, og så på diverse rare filmer på youtube.

Alt i alt har jeg hatt to kjekke uker, og intrykket mitt av USA er positiv til nå :)
Eli