Sunday 21 February 2010

20 februar

funny graphs and charts
see more Funny Graphs

Dette er VELDIG sant her i USA. Alle her er mot abort og homofilt ekteskap, og ALLE elsker Taylor Swift. Og alle er kristne. Man tuller ikke med religion her borte!

Sist gang jeg skrev var jeg så opptatt av å fortelle om Mardi Gras at jeg helt glemte å skryte av karakterene mine. Jeg fikk A, A, A, og B det første kvartalet av vårsemesteret. Og det er jeg fornøyd med!

Og så glemte jeg å nevne Valentine. Hehe, her i USA er valentine mer seriøst enn hjemme i Norge. Alle jenter med kjærester forventer blomster, sjokolade og smykker. Og de fleste får det og.. Jeg fikk verken blomster, smykker eller sjokolade, men jeg hadde en valentine. Gjett hvem? En svart gutt med downs syndrom. Vi hadde gym sammen med en special education klasse, og så kom han bort til meg og ga meg en slikkepinne med et valentine-kort på og så sa han at jeg var pen. Det varte ikke så lenge da, for et par minutter senere gikk han bort til en annen jente og ga henne snop og sa "call me!". Jaja..

Ellers er jeg VELDIG klar for camping neste helg, jeg aner ikke hva jeg skal forvente meg, men det blir nok kjekt. Ikke så lenge til jeg reiser og besøker Mona i Arlington og blir med henne til Memphis.

Åja, toalettsetet jeg malte. Det var for et prosjekt i World History. Vi hadde om Afrika, og skulle lage noe som hadde noe med afrikansk kunst å gjøre. Så meg og Shelbi lagte skjold av toalettseter.

Wednesday 17 February 2010

Mardi Gras!

Mardi Gras beads, se forklaring under.
Hei! Siden sist har jeg marsjert med korpset i Mardi Gras-parader. Først av alt kan jeg la wikipedia få forklare hva Mardi Gras er:

Søren, blogspot lar meg ikke kopiere og lime inn. Men det er et slags karneval/parade/stor fest i New Orleans og omkrets. Det er en slags lang parade med mange "flåter" (se bilde lenger nede), med korps og hest og kjerre inni mellom. Flåtene kaster ut Mardi Gras beads, sprettballer, dublonger, kosebamser osv. Og så står folk på siden og jubler og tar i mot når folk inni flåtene kaster ting ut til dem. Og så spiller jo korpsene musikk, og noen av flåtene har stereoannlegg så de spiller musikk fra, så det blir mye lyd. Det er på en måte som en lengre, mer høylytt, fargerik versjon av et 17. mai-tog. På bildet ser dere Iggy først, han er leder på en måte, drum leader heter det han er, og så korpset i bakgrunnen, og alle folkene på sidene.
Jeg har kjøpt to fisker. Vi var på walmart på mandag etter vi hadde vært og spist på en meksikansk restaurant, og Drake bestemte seg for å kjøpe fisker. Vi er forresten meg, Shelbi og Drake. Drake kjøpte to fisker, den ene døde i går :( Men mine to lever enda. Den gule/oransje til venstre heter Fred Michael, den hvite og oransje i midten heter Eli Jr, og den tingen som ligger baki der er Drake sin døde fisk Jameika. Fiskene mine bor altså i akvariumet til Drake, og jeg er litt bekymret i dag, for han er veldig bitter fordi den ene fisken hans døde og begge mine lever. Men jeg synes dette var en veldig god investering av 4 kr, kjøpte fiskene på walmart til 2 kr per stk. Og hvis de dør innen 90 dager kan jeg bytte den inn og få en ny.


Angel og meg, vi holdt banneret sammen på to av de tre paradene jeg var med i. For jeg var altså med Lutcher High School Marching Band og gikk først med banneret. Det var veldig kjekt, selv om alle tre paradene var over 8 km lange. Den første paraden var på lørdag, den het Krewe of Tucks, den var midt i New Orleans, den andre på lørdag var Corps de Napoleon i Metairie, og i går, selve Mardi Gras dagen feitetirsdag, var vi i Houma på Krewe of Houmas.
8 -12 km høres ikke så veldig langt ut (eller jo det gjør vel egentlig det), men spesielt på den første og siste stoppte paraden mange ganger, og det gikk i krypetempo,så det tok mange timer. Og i tillegg gikk vi jo og bar på dette her banneret, og hver gang bandet spillte viftet vi med det i takt. Det var egentlig ikke så slitsomt, det gikk kun utover armen fra albuen og ned. Heldigvis varer bare Mardi gras en halv uke, ellers hadde jeg endt opp med å se ut som Skippern. Men det var veldig kjekt for det om, for det var så mye folkeliv og mye rart å se på. Og det var egentlig ikke sååå mange fulle folk som jeg hadde forventet.
Men det har vært lange dager, i går stod jeg opp klokka 6, var hjemme fra korpset klokka hall 7 om kvelden, før jeg hadde kommet inn døra hjemme inviterte naboen min Frank meg til en fire (han hadde et bål, og noen venner over, og så grillte vi marshmallows) i hagen sin, så da var jeg der et par-tre timer før jeg gikk hjem og la meg. Det er ganske slitsomt med Mardi Gras ferie!



Her er flåtene. Dette er før i New Orleans før vi begynte å marsjere, så det er derfor det ikke er folk langs sidene.




Shelbi og Drake i de fine korpsuniformene. Jeg er skikkelig missunnelig. Det syner ikke så godt på bildet, men jeg og Drake er veldig solbrendte, og han har svidd inn et veldig fint solbrilleskille. Shelbi var smart nok til å ha på seg sminke med solfaktor i.
Nå skal jeg snart til Shelbi og male på et toalettsete, det kan jeg fortelle om en annen gang :)




Tuesday 9 February 2010

killermaur, king cake, camping

Jeg har blitt bitt av fire ants. Det klør. Trådde i ei maurtue da jeg gikk ut av bilen, og så kom de oppi sko, sokker og langt oppetter leggen. Så nå har jeg mangen fine bitt på ankelen og oppetter leggene. Det klør og svir:( Bildet er tatt et par minutter etter jeg ble bitt, hovna opp ganske raskt. Jeg savner normale norske maur! Ååå så interessant dette er..
Dette er en king cake. Det er noe veldig godt som folk her i Louisiana spiser rundt Mardi Gras. Det er som en kjempestor kanelbolle med melis på og fargerikt strøssel. Og når man kjøper en, kommer det en baby med, som man legger inni kaken, og den som får stykket med babyen i må ta med king cake neste gang (f eks neste lunch på skolen eller noe sånt).


På fredag hadde vi late take-inn. Altså vi starta seint på skolen. Så da var jeg og Emma på cafe og spiste donuts til frokost :) Og etter skolen var jeg og Shelbi og Drake på China king og åt middag etter skolen. Og så var jeg hos Heidi og så film. Åja, på fredag hadde vi dress down day. Det betyr at man kan kjøpe et pass som tillater en til å ha på seg "normale" klær (ikke skoleuniform, jeans with no rips, shirt with sleves with no obscene pictures or words). Og passet koster en dollar, og pengene går til et bra formål. Haiti denne gangen, tror jeg.




Saints ja. Saints vant superbowl. Jeg var hos Shelbi og så kampen. Eller vi spilte Pictionary, og hadde kampen på i bakgrunnen :) Men det var faktisk en ganske spennende kamp, og New Orleans Saints vant 31- 17 over Indianapolis Colts. Da Saints vant gikk folk helt gale. Folk løp ner gata her og brølte, folk satt ute i bilene sine og tuta med hornene (?????), folk fyrte av fyrverkeri, det var ganske festlig hele greia. Så da tok jeg og Shelbi en kjøretur rundt i Lutcher sammen med Drake for å se på galskapen, hehe. Jeg har forstått det sånn at Saints har vært veldig dårlige før, og dette var første gang de kom til Superbowl, så dette var stor stas.
Jeg skal på camping med Shelbi sin familie om to uker! Meg, Shelbi, Chase, Tyler, diverse tanter og onkler, hunden til Shelbi Blaise (som Shelbi skamklipte med saks i går, bilder kommer senere...) og Drake. Det blir kjekt. Jeg vet ikke helt hva jeg skal forvente meg, har aldri vært på amerikansk campingtur før, har vel egentlig aldri vært på norsk campingtur heller.
Og så skal jeg bare nevne Emma sitt navn en gang til. Hun ble så glad da jeg skrev om henne sist gang :) Og så skal jeg på field trip i morgen!

Thursday 4 February 2010

Coach Rugaard! hahahahhahahahaha

Hei!
I går var jeg og Emma og åt på La Caretta, en meksikansk restaurant! Var kjempegodt!

Og så til det jeg egentlig loggte på for å fortelle! Vi har for tiden bare en track-trener, og han har ikke så god peiling på å løpe long distance. Så han ga meg og Drake ansvaret for å lage treningsopplegg for oss som løper de lengre distansene! Så nå kan dere bare kalle meg Coach Rugaard :D Det er bare meg, Drake og to gutter som går i 8. og 10. klasse, Jude og Seth, som løper long distance. Og siden Drake er på band practice et par dager i uken har jeg utnevnt meg selv sjef! Så i dag sprang vi to 800 metere, og en mile (1,6km), og så jogget vi 800 meter innimellom og.

Nå har jeg nettop spist restene fra middagen i går til middag. Porsjonene de serverer på restauranter her er så store at det er nok til to store middager for meg. Hadde World History eksamen i dag, håper det gikk bra for om jeg får A på den får jeg A på karakterarket.