Wednesday 28 April 2010

Hallo, nå har vi bare 11 skoledager igjen! Rart å tenke på. Var på pool party hos Brianna på fredag, det var kjekt. Det er veeldig varmt her for tiden, men jeg klager ikke! I morgen reiser Drake og Shelbi fra meg, de skal på band trip til Florida, de drittsekkene :( Neida, kan jo ikke få med meg alt. Ellers er alt bra, jeg bruker ettermiddagene til å hvile og se på tv som en ekte amerikaner i stedet for og løpe på track-trening. Neida jeg har ennå ikke tid til å ligge å dra meg hele dagene, er alltid noe som skjer, og det er jeg ganske glad for fordi jeg vet ordet av det er jeg hjemme igjen!

Friday 23 April 2010

alligatorer og avslapping

Drake, våre to nye venner, og meg :) solbrendte og slitne etter en lang dag med mye løping!
I går var mitt siste track meet (track meet = friidrettskonkurranse). Det var district, der de beste trackfolka i mitt distrikt konkurrerte, og de beste av dem går videre til regionals. Og jeg kom altså ikke videre da, for man måtte komme på 1. 2, 3 eller 4. plass. Jaja, er ikke sååå lei meg, blir ganske herlig å komme hjem før klokka 17 om ettermiddagene, og slappe av i stedet for å løpe. Jeg satte ny personlig rekord i 1 mile (1600 m) på under sju min, så det er jeg fornøyd med, men det holdt bare til sjette plass, var oppe på 5. plass et par sekunder, men hun slo meg i innspurten. Men jeg er litt glad jeg ikke kom på femte, for da hadde jeg bare irritert meg over hvor nær jeg var.. hehe. Men Drake kom videre, han satte og ny personlig rekord, 4.55! Jeg ble minst like glad som han, og jeg lovte å skrive om hvor flink han var på bloggen. 2 mile-tida mi var ikke like bra som jeg hadde håpt, men som coachen min sa "Some people are put on eart to run, some people aren't. And for those who arent put here for running, for them to go out and run like that, that takes a lot of courage! I'm proud of you babe!" Åja, det har jeg vel ikke nevnt før. Alle her kaller hverandre for babe, sweetie, boo, og sånt! Det er veldig koselig, og det synes jeg vi kan begynne med i Norge og :)
Forrige lørdag var jeg og mr Tony på en swamp tour her borti en plass. Vi kjørte med en båt ut i en stor sump og kikkte på alligatorer som var både to og tre meter lange!! Tour guiden vår var en tretten år gammel lubben gutt med blondt hår i hestehale, han var mer opptatt av å prøve å fange disse bestene med en alligatorfiskestang enn han var om å vise oss rundt. Virket litt halvskummelt, men vi kom da fra det i live! Og så har jeg holdt en aligator som dere ser på bildet :D
Rundt 6 uker til jeg kommer hjem nå. 31. mai!

Tuesday 13 April 2010

what a day...

En gjeng seniorer som ble tatt på fersken av politiet da vi heiv dasspapir trærne rundt skulen. Ok, før dere sier "oi" og "ånei!!", la meg forklare. Å hive dasspapir på skulen (eller "rolling the school" som amerikanerene kaller der) når det er senior week har vert en tradisjon her på Lutcher High school siden 70-tallet. Og politimennene som stoppet oss hadde selv vert med på dette... Og det at de stillte villig opp på bildet viser vel og at de ikke var så veldig seriøse. Ok, la meg fortelle hele historien fra begynnelsen av. Meg, Shelbi, Tyler, Drake og Heidi kjører inn på parkeringsplassen på skolen med masse toalettpapir i bagasjerommet. Der møtte vi alle de andre seniorene, og så begynnte vi og kaste dorullene opp i trærne sånn at de henger ned, det ser egentlig ganske fint ut! Men så roper noen som sto på den andre siden av veien "Politi, politi!!!" Og så sto vi der, litt forfjamsa, vi så jo ingen politi så vi bare fortsatte... Sant nok, 30 sek senere etter kom politiet kjørendes inn på parkeringsplassen.
Vi kasta oss inn i Tyler sin bil, men vi klarte tenke såpass langt at å prøve å kjøre fra politiet var en dårlig ide. Jeg ble litt skremt (les livredd) da vi sto der foran politiet, men jeg fant fort ut at det var egentlig ingen "big deal". Så vi måtte skrive ned navn og nummer, men de sa at de kom ikke til å ringe oss, de måtte bare gjøre det for å late som.

Drake, Shelbi, Heidi og meg var og fiska siste dagen i påskeferien. Alle de andre fikk fisk, men ikke meg:(


Hehehe. Shelbi og meg kjøpte vannmaling og malte på bilen til Drake som en spøk.
Ok, så kommer vi til i dag. I dag var første dagen i senior week, vi hadde ikke skole, men hadde picnic og spillte baseball i en park. Veldig koselig, og vi fikk gå hjem 11.30. Så da gikk Shelbi, Tyler, Heidi, Drake og Frank og fiska. Eller det var det som var planen egentlig. Vi kjørte på firhjulere og til en golf cart plass borti her, ordna til fiskestengene, og etter 5 minutter holdt vi på å kjede vettet av oss så vi ga opp og gikk og rånte rundt på firhjulere og den der golf carten rundt. Vi kjørte gjennom en skog, over diverse gjorder. Og så fant vi en ny plass å fiske, fiska der i 10 min til. Og så ga vi opp fiskinga og kjørte hjem og bada litt i bassenget til Shelbi. Og sååå gikk Frank hjem, og så kjørte vi tur på golf cart'en igjen. Men det vi ikke kom på var at golf cart'er kjører på strøm, og før eller senere går den jo tom for strøm, noe den gjorde midt ute i en skog. Så da måtte vi (ok her måtte jeg stoppe for å forhøre meg med Mona om hva som er det korrekte ordet for skyve, endte opp med å måte slå opp push/shove i en engelk ordbok) skyve golfcarten til vi kom ut av skogen og kjente oss igjen. Da henta vi firhjuleren til Shelbi og så skulle vi dra golfcarten hjem. Men da fulgte Shelbi sin hund etter oss, noe vi ikke oppdaga før vi var der borte, han er vanligvis en snill og koselig hund, men da vi kjørte forbi en nabo med hund ville han bort og hilse på den lille hunden. Det ville ikke den lille hunden, han ble sint, og da ble Shelbi sin hund også sint, så da sloss de. Shelbi sin over 50 kg hund i mot ei lita fillebikkje. Eigeren til den lille ble kjempesint og redd og begynnte og kjefte og smelle, så Drake måtte prøve å dra den store bikkja i halen for å stoppe galskapen. Det bildet av den store hunden som står og risted den lille hvite i kjeften og Drake som står og drar i halen på den store for å stoppe galskapen, og med en random nabokone med en spade som slo vilt rundt seg fordi hun sikkert trodde det var veldig nyttig og hjelpsomt, er et bilde som er blitt svidd inn i netthinnen min. Drake fikk tak i halsbåndet på den store, og meg og han slepte den hjem til Shelbi. Den lille hvite overlevte, men det var ganske blodig. Og pinglete som jeg er, så fort vi hadde fått Shelbi sin hund hjem tryggt, fant jeg nermeste busk og spydde. Åå så koseligt, det var sikkert veldig underholdende å lese... Shelbi gråt, jeg gråt, alle var bare veldig trøtte og sletne og solbrendte etter en LANG dag ute.


only in america...


Chase sendte meg dette på facebook og sa at eg måtte legga det ut på bloggen min :) men siden det ikke går an å kopiere og lime inn her så kommer det i bildeform


Monday 5 April 2010

Påsken

Nå er påskeferien snart over. Mandag sykla jeg tur med Tina sin nye sykkel på levee'en i to timer. Tirsdag gikk jeg tur med Emma og Danny, så var vi på Walmart og så gikk jeg tur med Shelbi. Onsdag gikk jeg tur med Shelbi, så kjøpte vi snowballs (det er som shave ice hvis dere vet hva det er, en hard slush på en måte), og så bada jeg i bassenget til Shelbi og så var vi på Walmart etterpå, og da brukte jeg kun 6 dollar, noe jeg trodde var umulig på en så stor butikk! Torsdag sykla jeg tur med Heidi og så var vi en god gjeng hos henne og så film. Fredag var jeg med Shelbi og Drake hos Tyler på en "crawfish boil". Crawfish er noe slags skjelldyr som smaker litt som reker, veldig godt. Og her passer det fint å nevne navnet til Chase. For to visse andre personer med navn som rimer på skrellbi og drage (ok det rimer vel egentlig ikke men dere tar hintet) har blitt litt kjepphøye fordi jeg snakker ofte om dem på bloggen, og Chase følte seg utenfor fordi han ikke har blitt nevnt. Ok, skal bare nevne Chase en gang til, håper de lurer fælt nå. Og så var vi på kino etterpå og så Hot tub time machine. Lørdag spillte jeg tennis for første gang sammen med Shelbi, Frank, Jason, Blaine, Kaitlin, Heidi og Paige. I dag har jeg snakka med mor og far og Hilde på skype, så var jeg i kirken med Heidi, og så har jeg vert hjemme med Tina og Tony for en gangs skyld og grilla. Og jeg som hadde tenkt å ta det rolig og slappe av i påsken...
Og i morgen skal jeg og skrellbi og dragen ut og ro i båt eller fiske eller noe sånt.