Tuesday 25 May 2010

svipptur til florida :)

Nå skjer ting så fort her at jeg ble nødt til å blogge i dag og. Det har skjedd veeeldig mye siden sist. Ja, i går var jeg først hos tanten til Drake og spiste lunch klokka 12, så var vi innom på en baby shower for mr. Lott, band direktøren, og etter det slapp Drake meg av hjemme. Så hadde jeg ca 2 minutter til å finne bikinien, skifte og springe gjennom hagen over til Frank, for vi skulle "down the river" som de kaller det her. Faren til Frank, mr. Frank, tok oss med ut i den fine båten hans, og så sto vi på knebrett! Det var 35 grader ute og strålende sol, og det var faktisk ikke så vanskelig å stå på sånn brett, det var veldig kjekt helt til jeg fallt av og slo hodet i brettet. Så da kjørte vi rundt i båten, hørte på musikk, bada, hoppte på sånn tau i fra en brygge og sånne koselige sommerslige ting. Tiden gikk veldig fort, litt for fort, for jeg skulle til bestemora til Drake på kveldsmat, så da jeg kom hjem hadde jeg bare 10 minutt på å få ut de verste flokene av håret og skifte klær og sånn. Så kom Shelbi og henta meg, og da vi kom frem til maw maw Marilyn's house var det veldig mange biler der, men det tenkte ikke jeg noe mer over, før jeg kom inn døra og alle ropte SURPRISEEEEEE!! Det hadde jeg ikke forventa! Jeg ble selvfølgelig kjempeglad, og Tyler klarte selføligelig filme meg stående der med tårer i øynene, uten å si et ord. Bestemora til Darren hadde til og med laget en kake der det stod "we will miss you Eli". Så da åt vi smørbrød og kake, og så hadde de til og med gaver til meg :) Koselige folk. Etterpå stakk vi bort til Heidi, der spillte vi Apples to Apples, et veldig kjekt brettspill. Og såå gikk vi til Tyler og fant golf cart'en, der stabla vi på 6 personer og så kjørte vi rundt. Det gikk selfølgelig ikke bra, den gikk i stykker midt i en park et godt stykke fra huset til Tyler. Og akkurat da ringte selvfølgelig faren til Heidi, hun måtte hjem øyeblikkelig, så da måtte vi springe hjem til Tyler, og så henta vi en bil som vi slepte golf carten hjem med. Vi oppdaget da vi kom tilbake til parken at bilen hadde ikke krok, så jeg og Drake måtte sitte i baksetet og holde en stropp som var bundet fast til golf carten, gjennom den åpne bagasjeluken. Det var sikkert et veldig smart syn. Oooog galskapen ender ikke der. For da vi kom tilbake til Tyler sitt hus, snakkte vi med moren til Tyler, tanta til Shelbi. Jeg husker ikke hvordan vi kom innpå det, men vi bestemte oss ihvertfall for å reise til Florida. Såå jaaa, vi fant et hotell, booket rom, så fredag reiser vi til Florida for en helg :)

Sunday 23 May 2010

fotball og football

Graduation var så amerikansk, akkurat som i filmene! De hadde de flate hattene og kapper, og på slutten kasta alle hattene sine opp i lufta! Jeg fikk ikke delta i selve graduation på grunn av noen normerte prøver som de tar i 8. og 11. som jeg ikke har tatt.
Før graduation var jeg borte hos Blaine som bor nedi gata, og så var vi på selve gratuation, og så var jeg hos Drake, og så reiste vi til "the boat club" der det store graduationpartyet var.
Og i går spillte jeg fotball! Som i skikkelig fotball, ikke amerikansk. Det var veldig kjekt, vi var en liten gjeng som gikk bort og spillte i en park i går kveld. Hehe, jeg forstår hvorfor american football er den store tingen, for fotball kan de virkelig ikke. Men jeg klager ikke jeg, det var ganske kjekt å drible stjernespilleren på american football-laget, hehehe. Tror det var første (og sannsynligvis siste) gangen jeg ble valgt først og var toppscorer. Vi starta i sekstida, og spillte i to timer i 30 grader. Og etterpå spillte vi ultimate frisbee. Så etter to og en halv time med løping rundt var vi svette og gode. Og nå skal jeg øyeblikk spise lunch med hele familien til Drake hos bestemora hans :)

Friday 21 May 2010

ok bye!

Jeg er yndlingsutvekslingseleven til coach LaCombe og mr Hennis :D Var pa mitt siste FCA-mote i dag, og det var til aere for seniorene. Sa da matte vi 4 seniorer holde tale plutselig, og sa kunne andre komme opp og si ting om oss. Og det var veldig koselig, de fleste sa mange fine ting :) En fyr som jeg ikke kjenner kom opp og snakkte om hvordan jeg hadde vaert som en soster for ham, jeg husker enna ikke hva fyren heter, tror jeg har sagt hei til ham i gangene pa skolen et par ganger, hva skal man si da? Hehe, kanskje like greit at jeg ikke kommer til a se han igjen... Det er trist a tenke pa at dette var mitt siste FCA-mote, jeg kommer til a savne det, spesielt slutten av motene nar alle gar rundt og klemmer hverandre! Veldig koselig, det kan vi godt begynne med i Norge og. Under to uker til jeg kommer hjem na. I morgen er det high school graduation, men jeg far ikke lov til a "walk the field" sammen me de andre, men jeg skal ihvertfall bort og se pa, og sa pa noen etterfester. Ooog neste uke har Brianna arrangert et going away party for meg, det kommer til a bli trist. Og min siste helg her i Amerika skal jeg pa camping med Frank, vi skal sta pa vannski og sant :)

Monday 17 May 2010

beltebank

Whitney, Emma og meg på sports banquet sist torsdag, et koselig bilde før et litt mindre koselig blogginnlegg.


-Hallo. Nå har sommerferiemodus starta for fullt her, Shelbi tror det er mandag på lørdag og lørdag på søndag. På fredag var jeg hos Kristin og Kaitlin og grilla, eller bbq'et som de kaller det her. Vi tegnte med kritt i oppkjørselen, spiste hamburgere, spillte billiard og de som klarte sitte i ro så film. Men det jeg egentlig ville fortelle om var at da de fleste andre satt inne og så film, var jeg ute med en gjeng gutter og spillte billiard, og så kom vi på snakk om noe. Josh fant et belte på et bord, og jeg vet ikke helt hvordan vi kom innpå det, men de begynnte å fortelle om hvordan de hadde blitt slått med belter og lignende som barn. Alle fire hadde flere ganger blitt slått fordi de hadde gjort noe galt. To av dem pleide også måtte knele i ris hvis de hadde gjort noe ekstra fælt. Jason måtte på legevakten da han var tretten, for faren hadde albuet ham i nesen så han fossblødde... Blaine mente at han fortjente det hver gang han ble slått, og han respekterer foreldrene sine fordi de gjorde det, og alle fire var helt enige om at de kommer nok til å slå sine egne barn når den tid kommer.
-Jeg satt med haka på knærne, jeg har ennå ikke helt innsett at jeg er i sørstatene, og dette burde egentlig ikke overraske meg. Og så kom jeg til å tenke på hvordan jeg hadde reagert hvis jeg ble slått da jeg var 5, 8 eller 10 år. Først så innbilte jeg meg selv at jeg aldri gjorde noe galt, så derfor har jeg aldri fortjent det, men etter litt videre tenking kom jeg fort fram til at jeg var nok ikke alltid en engel. Jeg fikk veldig fort dårlig samvittighet da jeg var liten, og en skjennepreken fra mor og far fikk meg til å tenke i dagesvis, hvordan hadde jeg da reagert om jeg ble slått?
-Ok, over til noe litt mer hyggelig igjen. På lørdag var jeg hos Shelbi og spiste Crawfish og så film, Sherlock Holmes. Bra film, jeg likte den, men Shelbi sovna. I går var jeg på Walmart, og så hos Shelbi og bada, og så på Subway, og så så vi film igjen, Marley and me. Og i dag, i mens dere der hjemme har feirt 17. mai, har jeg jogga en runde i stedet for å gå i tog, spist bringebærsorbet i stedet for lollipop og pinup, og lagt hjemmelaga pizza i stedet for skinkegrateng hos farmor. Norsk 17. mai slår den amerikanske any day. Forhåpentligvis blir 17. mai som russ neste år mer spennende. Nøyaktig to uker til jeg kommer hjem i dag.

Friday 14 May 2010

as we go on we remember all the times we had together!

Var på camping i helgen med Shelbi og familien. Det var veldig kjekt. Vi var på Fountaine Bleu i Mandeville (sikkert veldig nyttig for dere når jeg nevner stednavn, forklarer jo veldig mye), og denne campingplassen hadde mer trær og skog enn sement. De hadde og mange fine stier til å sykle og jogge på. Familien til Shelbi er så koselige, og de er veldig snille. Sa hadet til tanta til Shelbi på søndag, og så begynnte vi begge å grine. Og det var da det slo meg at hvis jeg begynner å grine av å si hadet til tanta til Shelbi, kommer det ikke til å bli lett å si hadet til Shelbi og alle de andre. Jeg kjenner jo kje tanta til Shelbi så godt! Og det var sløsing av tårer for jeg så henne igjen på mandag da jeg var med Shelbi sin familie og åt middag etter senior mass. Og det hadde ingenting å gjøre med bildet over, hehe. Dette bildet var fra tirsdag, den siste dagen jeg spiste lunch i kantina, kommer ikke til å savne kantinematen :P Og se på håret til Josh, sånn hår har ca. alle amerikanske gutter, hehe.
Jeg er brunere enn Josh (dette er ikke samme Josh som på det første bildet, mange her heter Josh). Dette bildet er fra siste skoledag. Det var ganske trist. Vi hadde bare to økter, skulle egentlig ta eksamen i gym i første time, men det slapp vi for vi tok med donuts til læreren. Only in America... I andre time hadde vi allerede tatt eksamen, tok den tirsdag, jeg leverte min inn blank for jeg får B i det faget uansett, så da var det ikke vits å stresse med en unødvendig eksamen :) Mange leverte den inn blank, de fleste seniorene driter i skolen de siste månedene, for de har allerede kommet inn på college, så så lenge de ikke stryker i noen fag gjør det ingenting. Men på slutten av andre time så spillte de en sang over høytaleren, Graduation song by Vitamin C, og så møttes alle seniorene i hallen og sa hadet og grein litt.. hehe, noen mer enn litt og. Og jeg var overraskende nok ikke en av de verste! Men det var veldig trist. Etter det gikk de fleste til Alex og bada og sklei på sånn slip n slide, sånn glatt ting man sklir på. Og da klokka ble 2.30, når alle de andre slutta på skolen, var vi tilbake og sto klar med vannballonger og bombaderte alle som kom ut. Dette var en av disse her amerikanske senior tradisjonene, hehe :)

Kristen, meg og Shelbi på senior mass som var på mandag. Og i dag var det sports banquet, for alle seniorene som har deltatt i en sport, og så fikk vi god middag og en plakett. Oooog ja, i dag var jeg i New Orleans med mr Tony og miss Tina. (hahaha oppdaget nettop at jeg skrev mr og miss automatisk, men det er det jeg kaller dem, alle ungdommer kaller folk som er eldre mr og miss, hehehe). Men ja vi var i New Orleans på D-day museumet de har der, og det var veldig bra, og etterpå var vi på Hard Rock Cafe, og så på en mini shoppingtur :) Så nå skal jeg bare nyte sommerferien min, nyte sommerværet og nyte mine siste dager her..

Wednesday 5 May 2010

LSU

LSU sin campus var veldig fin. Det er veldig tydelig at LSU er et college med mange penger, for de sparte ikke på noe! Maskoten deres er en tiger, så på campus hadde de en ekte tiger (som i levende, pustende, kommer fra jungelen) i et stort bur. De hadde fine annlegg for alle de diverse sportene. De haugevis av basseng, men de hadde ett ekstra kult med en tredemølle innbyggt i bunnen så man kan løpe under vann! Men campusen var veeldig veeeeldig stor, så stor at de har egen tannlege på området, eget apotek, en fotdoktor, en fingerdoktor, en fyr som bare er ansvarlig for å ta røntgen, og alle disse er kun for idrettsutøverene. For man må være veldig god for å kunne spille college sport, og man må være EKSTREMT god for å kunne spille for LSU. Det er en i klassen min som skal dit for å spille american football, han er ranka topp 10 av high school football-spillere i hele landet (nå skal dere liksom bli veldig imponerte). Men altså, det er veldig stor forskjellsbehandling av idrettsutøvere og "vanlige folk". Han fotballspilleren er stokk dum (unnskyld, men det er sant...) og hadde aldri kommet inn på LSU hadde det ikke vært for at han er så flink i football.

Ellers har jeg sprunget med Frank i dag, og da snubla jeg over en ståltråd og trynte skikkelig. Har en del blåmerker som er veldig fargerike, men det er egentlig ikke vondt. Og det første jeg tenkte etter at jeg falt var "Yess, nå kan vi diskutere skadene mine i Sports Medicine i morgen!"

Nå har jeg vært veldig flink å blogge i det siste! Tre dager på rad, det har aldri skjedd før.

Og hvis dere lurte, fyren med bananen ble tatt av politiet etter en liten biljakt!

Tuesday 4 May 2010

Sir Francis Drake the sea dog


Coach LaCombe: Sir Francis Drake was a dog y'all! He was a real beast, a sea dog! What would we call people like him today?
Shelbi: SEAL!!!!!!!
Coach LaCombe: Yeah, I was kind of looking for something more like Pirate.

haha I love you Shelbi

Monday 3 May 2010


Jeg blir litt svimmel når jeg ser på hvor mange som har vert inne på bloggprofilen min. Nesten 2000 folk, og det kan jo ikke være mor og far alle gangene?
Shelbi og Drake kom tilbake fra band trip'en i dag, det var koselig. De kan være ganske uforDrakelige (hahahahaha), men jeg savnet dem! Og de var bare borte 5 dager, hvordan skal dette gå når jeg skal hjem?
Åja, bildet! Bildet er av en vegg på skolen, alle seniorene får sette håndavtrykkene sine på veggen som et minne. Who dat er slagordet til the saints (New Orleans american football-lag som vant the superbowl), og den blomstertingen er en fleur de li, logoen til Saints, men også sånn symbol for Louisiana generelt. Min hånd er helt nede til høyre, den er grønn, den kom ikke med på bildet. Det står Eli, Cross country og track mellom fingrene. Ja for det nevnte jeg ikke, men man skriver navnet sitt og tingene man har deltatt i i løpet av high school.
I morgen skal jeg på field trip til LSU, Louisiana state university. Det er det største universitetet i Louisiana med ca 30.000 studenter... Så det blir kult å se, så det kan jeg fortelle om neste gang jeg skriver her.